Ballast

Vorig jaar en dit voorjaar deed ik een opleiding Familie-opstellingen op tafel.

Ook kwamen er een aantal thematieken aan de orde die mij persoonlijk ook weer veel inzicht hebben gegeven.

We zijn natuurlijk nooit klaar om onszelf verder te ontdekken.

Ik ben erachter gekomen dat je onbewust aardig wat bagage meesjouwt van je ouders en je voorouders. Zeker omdat mijn ouders ook nog de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Zaken die eigenlijk niet van mij zijn en ook niet onder mijn verantwoordelijkheid vallen. Die oorlog heeft ook mede mijn leven vorm gegeven.

Begrijp me goed, dit gaat niet over schuld en boete maar om  je zelf te bevrijden van deze verstrikkingen.

Nog steeds leg ik mijn kleren klaar voor de andere dag omdat mijn moeder mij dat geleerd heeft. Want zoals ze mij vertelde, je weet nooit hoe de dag van morgen eruit zal zien.

Ze leerde mij: ‘Be prepared”!

Ook mijn positie als vierde dochter in ons gezin van 6 kinderen, was bepalend voor mijn positie in mijn huidige leven.

De inzichten die ik door deze opstellingen kreeg waren heel bevrijdend en gaven mij meer ruimte in mijn eigen systeem. Daardoor lukt het me nu beter om mijn eigen plek in te nemen in mijn dagelijkse leven.

Persoonlijk en zakelijk zijn er vaak blokkades en belemmeringen die je kunnen weerhouden om jouw eigen plek in te nemen.

Het is heel bevrijdend om lasten die je draagt voor een ander terug te geven aan die mensen waar het thuishoort. Het kost je veel foute energie en het weerhoudt je te floreren.

Zakelijk en privé kan er dan veel voor je veranderen. Je eigen leven leiden zoals jij dat wilt. Onder jouw voorwaarden zakendoen en een gelukkiger leven leiden!

Dat gun ik iedereen!

Graag kijk ik met jou naar jouw persoonlijke situatie wat je draagt van anderen zodat jij ook ruimte krijgt voor een doorbraak in jouw leven, en je eigen koers kan varen!

Ben benieuwd hoe dat voor jou is al volwassene:

  • Wat ben jij gaan dragen voor jouw ouders?
  • Voor jouw partner?
  • Wat draag jij voor je kinderen?

Zolang je de ballast van anderen blijft dragen weerhoudt dat je om stappen te maken in jouw business en zal er niets veranderen.

Als je getriggerd wordt door deze blog en je wilt weten wat jij voor anderen aan lasten draagt, vraag dan een gesprek aan met mij.